Wie ben ik?

Gepubliceerd op 14 maart 2021 om 14:48

Natuurlijk vind ik het super leuk dat jullie een fotoshoot bij mij willen plan, of dit misschien zelfs al gedaan hebben?

 

Maar bij wie heb je precies een fotoshoot gepland? Misschien ken je me, maar voor de mensen die mij nog niet kennen of nog nooit in het echt gezien hebben ga ik mij vandaag voorstellen.

 

Ik ben Lisa van Dam, 24 jaar en woonachtend in Gouda. Mijn passie: Foto's maken van jouw paard en/of hond.

 

In het laatste jaar van mijn middelbare school moest ik een vervolg opleiding zoeken, het grafisch lyceum, dat leek mij wel wat. Dus samen met mijn ouders ben ik die kant op gegaan om te kijken of ze daar de geschikte opleiding voor mij hadden. Wat ik graag wilde? Fotografie!

 

Wat ik me nog kan herinneren is dat we daar aan kwamen en er redelijk wat extraverte/kunstzinnige mensen rond liepen, ik weet niet of dit de goede benaming is, maar hopelijk hebben jullie dan een idee. Ik als verlegen introvert meisje van 16 begon steeds zachter te lopen. En hoewel de opleiding best leuk klonk was dit dan misschien toch niks voor mij? 

Ik kreeg te horen dat natuurkunde een goede keuze was om in mijn laatste jaar op de middelbare school te volgen om aangenomen te worden op het Grafisch Lyceum. 

Dus toen ik bij mijn examens zakte op 1 10e punt bij natuurkunde was ik overtuigd dat fotografie niks voor mij was.

 

Zo begon ik in 2012 aan de opleiding allround schoonheidsspecialiste en ging ik in 2016 met dat diploma van school af om vervolgens te werken in een schoonheidssalon/nagelstudio.

 

Na een aantal jaar voelde ik mij daar toch niet helemaal op mijn plek, dit werk was niks voor mij. Begin 2018 besloot ik dan toch om mijn passie te volgen, ik begon aan de basisopleiding fotografie.

 

Ik vond het onwijs leuk en het was voor mij dan ook al snel duidelijk dat ik natuur- & dierenfotografie het leukste vind om te doen.  Na die cursus/opleiding van 3 maanden ging ik opzoek naar iets waar helemaal op mijn plek zou zijn. Ik besloot richting Ameland te gaan om daar op een stal/manege te gaan werken in de zomer.

DSC_0076zw-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb in die periode zoveel mensen leren kennen, dingen beleefd en de kans gehad om aan de slag te gaan met mijn fotografie! Maar daarnaast ook heel veel over mijzelf geleerd.

 

Eenmaal terug van het eiland ben ik aan de slag gegaan op een manege hier in de omgeving. Ook daar kon ik na werk of in mijn pauzes foto's maken van de paarden & pony's, waardoor ik veel kon oefenen.

 

DSC_0360x.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorig jaar heb ik besloten dat ik ECHT verder wil met mijn fotografie en ben ik begonnen met de vakopleiding fotografie.

 

DSC_0135-2.jpg

De opleiding duurt 2 jaar en is net speciaal gericht op dieren of paarden, dus ik leer vooral veel over de technieken. Het lijkt me leuk om in de toekomt beginnende fotografen te helpen, dus deze opleiding helpt mij hier zeker bij.

Eind 2021 of begin 2022 hoop ik natuurlijk van school te kunnen met mijn diploma fotogafie.

 

Dit jaar heb ik ook de digitale equine retreat van Jikke Patist gevolgd, verschillende paardenfotograven deelde hun ervaringen in 7 webinars. Dit heeft me zo'n onwijze boost gegeven om dit jaar naast mijn opleiding ook steeds meer fotoshoots in te plannen.

 

Ik ben op dit moment druk bezig achter de schermen met mijn website, social media en wat ik allemaal aan jullie wil aanbieden.

Hiervan op de hoogte blijven? Houdt mijn social media goed in de gaten!

 

 

Heb je vragen over mij? Of mijn fotoshoots? Stuur me vooral een berichtje!

 

 

 

Liefs, x

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.