Guasha

Naast het geven van lessen, wil ik jou en je paard ook helpen en begeleiden door het geven van guasha massages. 

 

Wat is Guasha?

Guasha is een schraaptechniek die zijn oorsprong vind in Zuidoost-Azië en onderdeel uitmaakt van de Traditionele Chinese geneeskunde. Deze techniek is al eeuwen oud en heeft zichzelf over deze tijd flink ontwikkeld. Tijdens de behandeling gebruik ik een Guasha-steen, speciaal ontwikkeld door de Human & Horse Academy om op paarden te gebruiken.  Door verschillende schraaptechnieken in te zetten kan ik je paard helpen blokkades te verlichten of op te heffen.

 

Paarden vinden een behandeling  erg fijn, het is vergelijkbaar met het krabben wat ze onderling ook doen. Voor het paard is deze behandeling absoluut niet pijnlijk, mocht een paard ergens gevoelig op reageren betekend dat vaak dat het paard daar afvalstoffen opslaat, of beurs is. Voor de mens kan Guasha bij een blokkade wat 'pijnlijk' zijn, maar dit verdwijn snel.

 

Guasha kan helpen bij:

 • Opheffen van blokkades
 • Afvoer van afvalstoffen
 • Verminderen van spierpijn, vergroten van bewegingsvrijheid
 • Verminderen pijn in gewrichten, bijvoorbeeld bij artrose
 • Ondersteunen van paarden met ataxie
 • Stimuleren doorbloeding, bijvoorbeeld om het herstel te bevorderen na een blessure
 • Opheffen blokkades in het bindweefsel, bijvoorbeeld na operaties of ongevallen
 • Verbeteren doorstroom Qi, ook wel (levens)energie genoemd
 • Verbeteren immuunsysteem
 • Verbeteren van ontspannen en stressvermindering
 • Verbetering gedrag, denk bijvoorbeeld aan singelnijd
 • Verbeteren lossigheid van de spieren
 • En nog veel meer!

 

 

Ik zal je stap voor stap meenemen door het proces, zodat je precies weet wat je kunt verwachten wanneer je jouw trouwe viervoeter aan mij toevertrouwt.

Als eerste stap stel ik de eigenaar een aantal vragen over het paard. Dit helpt me om een beter beeld te krijgen van de situatie en eventuele specifieke problemen waar het paard mee kampt.

 

Vervolgens wil ik graag het paard in beweging zien, vooral als er sprake is van specifieke klachten of problemen. Door het observeren van de bewegingen kan ik alvast een idee krijgen van mogelijke blokkades in het lichaam.

Als het paard nog geen ervaring heeft met Guasha, begin ik altijd met de lange ontspannende versterkende behandeling. Dit helpt me om te lokaliseren waar eventuele blokkades zich bevinden. Kleine blokkades, zoals kleine spierknopen, kunnen meestal al met deze eerste behandeling worden verminderd of zelfs helemaal worden weggenomen.

 

Mocht jouw paard nu wat grotere blokkades hebben, dan raad ik aan om een volgende sessie te boeken waarin ik meer therapeutisch te werk ga op dat gebied. Maar wees gerust! Ik begin altijd met een verkorte versterkende behandeling voordat ik therapeutisch aan de slag ga. Zo zorg ik ervoor dat het paard optimaal profiteert van de behandeling.

 

Afhankelijk van de klachten en hoe het paard reageert op Guasha, raad ik aan om binnen 2-3 weken een vervolgafspraak te maken. Uiteraard alleen als dit nodig is. Een regelmatige herhaal afspraak kan helpen om eventuele resterende blokkades verder te verminderen en het algehele welzijn van je paard te verbeteren.

Een Guasha-behandeling duurt over het algemeen ongeveer een uur tot anderhalf uur. Na de behandeling vraag ik je om zeker 10-15 minuten met je paard te stappen. Dit helpt om de doorbloeding te stimuleren en het lichaam weer in balans te brengen. Afhankelijk van de specifieke behandeling kan het zijn dat je jouw paard drie dagen niet kunt rijden. Maar geen zorgen, lichte training vanaf de grond kan meestal wel worden hervat. Ik geef graag advies over wat wel en niet is toegestaan na de behandeling.

 

Of jouw paard nu kampt met spierpijn, stijfheid of andere fysieke ongemakken, mijn Guasha-behandeling kan helpen om deze problemen aan te pakken en het algehele welzijn van je viervoeter te bevorderen.

 

 

 

Heeft je paard last van een blessure of een ander probleem? Neem dan contact met me op, dan kunnen we samen uitzoeken of Guasha kan helpen.

Het aantal behandelingen wat je paard nodig heeft is per paard verschillend.  Hou er rekening mee dat je paard na en behandeling wel 2 tot 3 dagen rustig aan moet doen, vooral als de rug regio behandeld is.

Wil jij graag een Guasha behandeling voor je paard? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

 

Bij ernstige blessures of klachten, wonden, aandoeningen of ziektes dient er altijd eerst contact opgenomen te worden met een dierenarts. Een Guasha behandeling is nooit een vervanging van een dierenarts of medische behandelingen.

 

Versterkende behandeling + evt. vervolg behandelingen

 

                                                           €30,00*

* Boek jij een les, dan ontvang je hierbij een guasha massage voor je paard gratis (actie geldig tot september '24)

*De prijzen zijn excl. reiskosten: €0,25 per gereden km vanaf 2805 en parkeerkosten.