Tips

 

Je hebt een shoot geboekt, super leuk! Maar wat nu? Hier ga ik je helpen met een aantal tips om je shoot gemakkelijker te laten verlopen.

 

- Zorg dat jullie klaar staan voor de shoot, dat je paard of hond er netjes uitziet maar dat ook jij de outfit aan hebt waar je mee op de foto wilt! Leen je één van mijn jurken? Zorg dan dat je je gelijk om kan kleden als ik aankom. We hebben geen haast, maar we willen natuurlijk zo goed mogelijk gebruik maken van de tijd die we hebben.

 

- Plan geen afspraak in strak achter onze fotoshoot, zorg dat je de tijd hebt en niet steeds op een klok hoeft te kijken. Het is veel fijner om ontspannen te kunnen shooten.

 

- Regel extra handen! Het is altijd handig om een extra persoon mee te vragen. Die kan onder andere helpen met het 'afleiden' van je paard of hond. Maar diegene kan er ook voor zorgen dat jij je misschien wat meer op je gemak voelt. Heb je niemand die met je mee kan die dag? Geen probleem, geef het even door, dan kijk ik of ik iemand kan regelen.

 

- Kleding: draag absoluut iets waar jij je comfortabel in voelt, probeer wel iets uit te kiezen dat wat rustiger is. Geen felle kleuren of opvallende printjes, dat leidt alleen maar af. natuurlijke of pastel kleuren ogen wat rustiger.

 

- Neem iets mee waarvan je zeker weet dat je paard of hond daar op reageert. Ik heb zelf paarden geluidjes op mijn telefoon. Maar weet je zeker dat jouw paard  of hond op een honden speeltje of ballonnen reageert en heb je die thuis? Neem die vooral mee! (LET OP: Geen aanstekers, etc.)

 

- Zorg dat je geen elastiekjes om je pols hebt of een telefoon/snoepjes in je zak.

 

- Extra dingen om mee te nemen of bij de hand te houden: 

     - Een halster/halsband

     - Wil je actie foto's van je paard? Longeer zweep! Ook als je hem normaal gesproken nooit nodig hebt. Het zou vervelend zijn als je paard precies op dat moment bedenkt om een keer niet mee te doen.

     - Vrijheidsdressuur foto's? Vergeet de clicker niet! (als je die gebruikt uiteraard)

     - Snoepjes/beloning. Uiteraard mogen ze ook wel eens iets lekkers hebben tussen door, het modellen leven is niet gemakkelijk.

     - Een handdoek of baby doekjes, voor het schoonmaken van de ogen of mond.

 

 

En vergeet uiteraard niet om plezier te hebben! We werken met dieren en net als wij kunnen ook zij wel eens hun dag niet hebben. Loop dan gewoon even een rondje of laat hem/haar even grazen, weer even ontspannen en dan gaan we gewoon verder!

Raak vooral niet gefrustreerd, vergeet niet te lachen en wees niet te veel met de camera bezig.

 


 

Hierboven heb ik al even kort iets verteld over wat voor kleding je het beste kan dragen tijdens een shoot. Draag vooral iets waar jij je fijn in voelt!

Maar mocht je bang zijn dat je zelf geen geschikte outfit hebt of wil je iets meer uitpakken voor de shoot? Ik heb een aantal jurken die je gratis van mij kan lenen tijdens een shoot! 

 


Rode jurk, maat S.