Fotografie Tag

Gepubliceerd op 17 maart 2021 om 07:00

Vandaag vul ik de fotografie tag in, bedacht door Evelien van Fotografille.nl

 

 

Wat was je eerste eigen camera?

Ik dacht in eerste instantie dat dit de Samsung WB610 was maar toen ik wat oude foto's ging opzoeken kwam ik erachter dat deze gemaakt zijn met de Samsung Kenox S630, deze heb ik volgens mij gekregen toen mijn moeder een nieuwe camera kocht.

DSC_0521-2.jpg

Waar maak je de meeste foto's van?

De natuur & dieren, ik neem mijn camera het liefst mee naar het park, bos of strand & de dierentuin daar fotografeer ik ook graag.

Natuur is nooit hetzelfde, daardoor kan je veel verschillende foto's maken. Van dieren kan je mooie, leuke maar ook grappige foto's maken.

 

Met welke app bewerk je je smartphone foto's het liefste?

Snapseed, photogrid & lightroom

Snapseed gebruik ik voor het bewerken van mijn foto's, het afstellen van het contrast of de helderheid een foto recht zetten of een korrel toe te voegen om een wat ouder effect aan de foto te geven.

Photogrid gebruik ik nu vooral om mijn foto's de goede maat te maken voor instagram, hierdoor krijgen ze vaak die witte vlakken rondom de foto, dit vind ik mooier dan die instelling op instagram die de gehele foto laat zien.

 

Wat is je favoriete zelfgemaakte foto?

20200614-DSC_0703x-4.jpg

Op dit moment deze foto van Gaby & Oilily. Voor de mensen die het nog niet weten, ik heb samen met een vriendin Oilily (en Noortje) gekocht. Dus naar dat ik natuurlijk erg trots op dit leuke veulentje ben, ben ik ook heel blij met de timing van deze foto. De lucht, Oililly die drinkt bij Gaby en Gaby die flamed, niet op commando, nee ze rook aan het zee water.

 

Hoeveel foto's maak je gemiddeld op een dag?

Te weinig, ik maak vooral foto's tijdens een shoot. Verder ga ik af en toe op pad als ik vrij ben. Dan ga ik het liefst de natuur in om daar foto's van te maken.

 

20200807-DSC_0081.jpg

 

Op welke plek wil je ooit nog foto's maken?

Er zijn zoveel plekken waar ik ooit nog eens naar toe zou willen dat ik eigenlijk niet kan kiezen.. Er staan binnenkort wel een aantal leuke plekken op de planning maar daar vertel ik later meer over!

 

Aan welke fotografie tip heb je het meeste gehad?

Gewoon doen!! Door het te doen leer je het meeste.

DSC_05051-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe deel jij je foto's met de buitenwereld?

Instagram, facebook & nu ook via mijn website.

Ik vind het erg leuk om mijn werk met andere te delen en dat doe ik via de bovenstaande kanalen. Wil je op de hoogte blijven van mijn foto's of artikelen? Volg me dan via instagram of facebook!

 DSC_0507.jpg


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.